U bevindt zich hier: Home » Verticale zonwering

Wat wordt er bedoeld met verticale zonwering. De naam geeft al een goed idee, het is zonwering die verticaal langs uw raam beweegt. De meest bekende is wel het rolluik. Deze wordt al ca. 200 jaar gemaakt. In het begin waren deze van hout, maar tegenwoordig worden ze van aluminium gemaakt. Dit heeft ervoor gezorgd dat het rolluik van nu in een bescheiden kast past en soepel loopt.

Verticale zonwering Screens

Een screen word vaak in één adem genoemd met rolluiken. Toch zitten hier wel degelijk verschillen in. Een screen heeft een geweven glasvezeldoek wat het mogelijk maakt om buiten te kijken en neemt de schittering weg die hinderlijk in de ogen kan schijnen. Echter als u ’s avonds het licht aandoet, is de kans groot dat er van buiten naar binnen gekeken kan worden. Een screen is een zeer efficient stukje zonwering, maar is niet verduisterend als een rolluik.

Verticale zonwering Buitenjaloezie

Een veel minder bekend product is de buitenjaloezie als verticale zonwering. Voor kantoren is dit al redelijk bekend, maar nu ze in rolluikbakken gemonteerd kunnen worden, is het een steeds populairder product voor de woonhuizen. Buitenjaloezieen zijn een zeer sterk product een pronkstuk voor iedere woning.

Verticale zonwering

Contactformulier (niet voor offerte-aanvraag)