U bevindt zich hier: Home » Tips voor het kopen…

Garagedeur kopen, waar moet je op letten?

Een garagedeur kopen doe je uiteraard niet iedere dag. Een garagedeur is een investering voor de langere termijn en een garagedeur van Geerts kent dan ook een lange levensduur. Waar let je op voordat je overgaat tot aankoop van een garagedeur? Wij helpen je op weg! met een aantal tips voor het kopen van een garagedeur.

Tips voor het kopen van een garagedeur

Een garagedeur heeft een functionele betekenis; het openen van de garagedeur om toegang tot de garage te verkrijgen of om de garage te verlaten. Daarnaast heeft een garagedeur natuurlijk allerlei bijbehorende functionele kenmerken en eigenschappen. Wij geven je bij dit artikel een aantal tips voor het kopen van een garagedeur waar u op kunt letten voordat je overgaat tot het kopen van een garagedeur.

1) Let op de inbraakbeveiliging
Een van de belangrijkste eigenschappen waar je op dient te letten bij de aanschaf van een garagedeur is de inbraak beveiliging. Onder andere het hang- en sluitwerk bepalen de beveiliging tegen inbraak. Het betreft hier naast de kwaliteit van het hang- en sluitwerk en de keuze voor hang- en sluitwerk met een keurmerk ook het aantal punten waarop de garagedeur sluit. Extra vergrendelingen kunnen worden aangebracht om de beveiliging naar een hoger niveau te tillen.

2) Uiterlijk en aanzicht van de garagedeur
Het oog wilt namelijk ook wat… De garagedeur dient qua uiterlijk aan te sluiten bij de uitstraling van je garage en de woning. Let hierbij op de kleurkeuze, materiaal keuze, eventuele motieven, vormen zoals een rondlopende bovenkant en niet te vergeten; het uiterlijk van de ophanging en aandrijfsystemen.

3) Isolatie van de garagedeur
De aanschaf van een goed geïsoleerde garagedeur zorgt voor energiebesparing en dat is goed voor je portemonnee. Let bij de aanschaf van een garagedeur of de garagedeur rubberen afdichtingen bevat welke de deur rondom dient af te sluiten tegen tocht.

4) Kwaliteit en duurzaamheid
Last but not least; de kwaliteit, duurzaamheid en kosten van je nieuwe garagedeur spelen vanzelfsprekend ook een belangrijke rol. Er zitten veel verschillende in de kwaliteit van de diverse garagedeuren. Graag adviseren wij je in onze showroom omtrent de kwaliteit en duurzaamheid van de gewenste garagedeur.

Meer specialistisch advies omtrent garagedeuren

Wanneer je je momenteel oriënteert op het aanschaffen van een nieuwe garagedeur, dan heb je heel wat mogelijkheden en dus ook keuzes die je dient te maken. Kom gerust eens langs in onze showroom of neem vrijblijvend contact met ons op voor nog meer bruikbare tips.

Contact
Geerts Garagedeuren is u graag van dienst wanneer u advies, informatie of een offerte wilt. U kunt online een vrijblijvende offerte aanvragen. Uiteraard staan wij u altijd graag te woord. U kunt ons bereiken door te bellen naar 0167 – 769008 / 06 – 24 66 48 76 of te mailen naar info@geerts-garagedeuren.nl.

contactformulier-button

Contactformulier (niet voor offerte-aanvraag)