Rolluiken in Roosendaal zijn niet slechts een manier om de zon tegen te houden, maar kunnen uw huis of bedrijfspand ook beschermen. Inbraakwerende rolluiken in Roosendaal laten plaatsen? Dat kan vanzelfsprekend worden geregeld. Wij hebben door de jaren heen een uitputtend netwerk gevormd van aanbieders van rolluiken, van inbouwrolluiken tot opbouwrolluiken. De prijzen van de diverse bedrijven verschillen natuurlijk. Echter hoeft dat door tussenkomst van ons niet beperkend te werken: wij vragen bij allerlei leveranciers in en rond Roosendaal voor u de prijzen per rolluik, zodat u ze naast elkaar kan leggen om de beste keuze te maken. Dat doen we kosteloos en vrijblijvend voor u, u bent dus nergens toe verplicht. Vraag dus nu een prijsopgaven in Roosendaal bij Geerts Garagedeuren aan.

De voordelen van een rolluik

Een van de belangrijkste voordelen van een rolluik in Roosendaal is de inbraakwerende eigenschappen ervan. Niet alleen ziet een luik er ondoordringbaar uit voor inbrekers, als ze toch proberen uw pand binnen te gaan, merken ze snel genoeg dat het hen daadwerkelijk belemmert. Dit geldt voor alle inbraakwerende rolluiken, dus zowel voor opbouwrolluiken als inbouwrolluiken. Een ander voordeel is dat rolluiken energiebesparend zijn. Doordat in de zomer de warmte buiten wordt gehouden en in de winter juist binnen wordt gehouden scheelt dit enorm op de jaarlijkse energierekening. Rolluiken hebben ook een verduisterende eigenschap. U kan overdag de hele woning verduisteren. U kunt er ook voor kiezen om een deel te verduisteren door de rolluiken voor de helft te laten zakken.

Verbeter de isolatie van uw pand

Niet alleen hebben rolluiken in Roosendaal inbraakwerende kenmerken, maar ook de isolatiewaarde is een belangrijk pluspunt. Dit geldt op het gebied van geluid zowel als warmte. Ook al is de verwarming ’s nachts dus uit, de opgebouwde temperatuur gedurende de dag blijft beter hangen met een rolluik. De isolatiewaarde van enkel glas in combinatie met een rolluik is gelijk aan de isolatiewaarde van dubbelglas. In de zomer is dit voornamelijk te merken omdat het de warmte beter buiten houd dan gordijnen of zonwering. Straatlawaai kan erg vervelend zijn als u langs een drukke straat in Roosendaal woont. Rolluiken hebben een geluidswerend karakter en u kan zelfs uw eigen muziek wat harder zetten als u de rolluiken dicht heeft.

Inbouwrolluiken

Inbouw rolluiken in Roosendaal worden op het kozijn gemonteerd en naadloos in de gevel opgenomen. Dit betekent geen zichtbare kap waarin het ligt opgeslagen, maar een minder zichtbaar opslagsysteem wanneer het inbraakwerende rolluik buiten gebruik is. Inbouwrolluiken geven u veiligheid, comfort en gemak. Als er ingebroken wordt blokkeren de lamellen waardoor het voor de inbreker moeilijker wordt om binnen te komen. Accessoires die handig zijn bij inbouwrolluiken zijn brievenbusopening, arretstoppen, handvaten en trekogen. Voordelen van een inbouwrolluik zijn de multifunctionaliteit. Het kan worden gebruikt als zonwering, heeft geluidwerende en isolerende eigenschappen en u maakt het inbrekers moeilijker uw huis binnen te komen. Dit alles neemt weinig ruimte in en verkrijgbaar in meerdere kleuren. Nadelen van dit soort rolluiken is dat het lastig is om ze in een bestaande woning te plaatsen. Daarnaast maken sommige typen inbouwrolluiken geluid bij het op- en neerhalen.

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken hebben een zichtbare opslag van het rolluik, dus aan de buitenzijde in plaats van achter het wandmateriaal. Prijzen van dergelijke opbouwrolluiken verschillen van inbouwrolluiken, maar ook dat loopt per verkoper uit Arnhem uiteen. Opbouwrolluiken worden in verschillende dikten en hoogtes afgeleverd. Meestal zijn ze beschikbaar in de materiaalsoorten: pvc, aluminium en staal. Het kleurpalet is erg divers zodat het bij de stijl van elk huis past. Als u de rolluiken op of afrolt kunt u gedeeltelijke of gehele verduistering in uw kamer realiseren. Doordat u de kleur van de kast en de lamellen op elkaar kan afstemmen kunt u het geheel mooi laten wegvallen in de gevel. Extra opties die beschikbaar zijn bij dit type rolluik zijn: meerdere sluitingen, verschillende bedieningen (handbediening en elektrisch) en horren. Vaak zijn er twee soorten kasten beschikbaar, een ronde kast en een afgeschuinde kast. Bij opbouwrolluiken kunnen de bladen tot 4 meter breed en met een oppervlakte van 3m2 tot 8m2 reiken.

 

Rolluiken bedienen met smartphone

Dankzij de zich steeds verder ontwikkelende techniek, is het tegenwoordig mogelijk om uw rolluiken in Roosendaal volledig te automatiseren. Dit kan onder andere met behulp van sensoren voor zon, regen en wind, maar ook met een afstandsbediening op uw smartphone of tablet. Het is een optie om diverse besturingssystemen voor de zonwering, verwarming en televisie op uw elektronische apparaten te zetten. Zo is het mogelijk om vanuit uw luie stoel of soms zelfs vanaf kantoor de rolluiken thuis te bedienen. Op deze manier kunt u op een warme dag zorgen dat uw huis lekker koel is als u thuis komt van werk. Hebt u een vraag over de mogelijkheden en bijbehorende kosten? Neem dan contact met ons op via het webformulier en wij helpen u spoedig.

Van handmatig naar elektrisch

De meeste rolluiken in Roosendaal kunnen zowel handmatig als elektrisch bediend worden. Het is aan u om te kiezen voor één van beide besturingssystemen. Hebt u eerst voor de meest goedkope optie (de handmatige besturing) gekozen? Dan is het een optie om later het systeem aan te passen naar een elektronische bediening. Dit is het meest eenvoudig bij voorzetrolluiken, maar kan in een aantal gevallen ook bij de andere modellen worden toegepast. Het veranderen van het bedieningssysteem zal wel enkele kosten met zich meebrengen. De prijzen kunnen variëren van €300,- tot €400,- afhankelijk van de huidige staat en de elektrische opties die u toevoegt.

In alle kleuren en maten

Rolluiken zijn bij Geerts Garagedeuren in vele kleuren en designs verkrijgbaar. U hebt bijvoorbeeld de keuze uit luiken en screens met een houtstructuur of met een kleur die precies past bij de aanblik van uw woning. Wij adviseren wel om altijd eerst te controleren bij Geerts Garagedeuren of het een optie is om rolluiken in een andere kleur te bestellen, en welke additionele prijzen hiervoor worden gerekend, voordat u de definitieve bestelling doet. Nog beter is om bij de specialist op locatie te kijken naar de exacte kleur. Vaak zien kleuren op een waaier er lichter uit dan dat zij in werkelijkheid zijn, zo voorkomt u nare verrassingen achteraf.

Rolluiken schoonmaken

Wilt u voorkomen dat de rolluiken kapot gaan of de levensduur van het materiaal verlengen? Dan adviseren wij om deze regelmatig schoon te maken. Het schoonmaken van opbouw- en inbouwrolluiken dient heel voorzichtig te gebeuren, omdat u deze niet van hun plek kunt halen. Voor alle modellen geldt dat u maar spaarzaam gebruik kunt maken van water, en dat u de lamellen altijd goed moet laten drogen voordat u het luik weer inrolt. Zo voorkomt u dat er vochtplekken en andere vochtproblemen ontstaan. Hebt u behoefte aan meer tips over het onderhoud van rolluiken of heeft u een vraag aan onze experts? Wij helpen u met alle plezier, zodat uw rolluik in optimale conditie blijft.

Showroom Rolluiken in Roosendaal
Uiteraard bent u van harte welkom in de showroom bij Geerts Garagedeuren. Deze is gevestigd te Klundert aan de Kerkring 15 en is geopend op vrijdagen van 14:00 tot 19:00 uur en op zaterdagen van 9:00 tot 13:00 uur.

Contact
Geerts Garagedeuren is u graag van dienst wanneer u advies, informatie of een offerte wilt. U kunt online een vrijblijvende offerte aanvragen. Uiteraard staan wij u altijd graag te woord. U kunt ons bereiken door te bellen naar 0168 – 700555 / 06 – 24 66 48 76 of te mailen naar info@geerts-garagedeuren.nl.

contactformulier-button