U bevindt zich hier: Home » Bedrijfsdeuren » Brandwerende deuren » Brandwerende roldeur

De Brandwerende roldeur EI (1) 60 – EI (1) 120 / EW180  worden onder meer toegepast bij compartimentering van grote hallen en bedrijfsgebouwen

, op locaties met brandgevaarlijke en milieubedreigende stoffen, bij explosie-gevaarlijke omstandigheden en ter voorkoming van insluitingsgevaar. De EI (1)60 – EI (1)20 – EW 180 variant is

hierdoor bijzonder geschikt voor PGS 15 situaties.

Kenmerken brandwerende roldeur

  • Als enige in Europa is de brandweerstand aan beide zijden getest
  • Zijn gemakkelijk te onderhouden
  • EI (1)60 of EI (1)120 getest en daardoor geschikt is voor PGS 15 situaties.
  • Uitvoerbaar als horizontale of verticale hefdeur voor bijzondere inbouwsituaties

Productbeschrijving brandwerende roldeur

Het deurblad van de brandwerende roldeur bestaat uit dubbelwandige profielen in koudgewalst sendzimir verzinkt bandstaal. Deze zijn onder 90° inklikbaar en dus is de brandwerende roldeur zeer makkelijk te onderhouden.

De profielen van de brandwerende roldeur is gevuld met hoge densiteit isolatie. Aan weerszijden zijn de brandwerende roldeur lammelen  zijn  voorzien van speciaal ontworpen eindstukken die het onderling verschuiven van de lamellen voorkomen.

Om vlamdoorslag over de aandrijfas uit te sluiten wordt de bovenzijde van het deurblad van de brandwerende roldeur  word voorzien van een haakconstructie. Onderaan is het deurblad van de brandwerende roldeur is een zwelstrip geplaatst.

 De brandwerende roldeur is voorzien van speciaal geconstrueerde zijgeleiders met zwelstrippen die bij verhitting de laterale afdichting garanderen.

De kettingwiel-aandrijving bestaat uit de volgende onderdelen: Kettingwielaandrijving, motor en eindschakelaars. Deze motoren zijn zelfsluitend in geval van brandmelding door externe rookmelders of een brandmeldinstallatie. Standaard wordt de brandwerende roldeur bediend door middel van een sleutelschakelaar. Bij brand wordt de roldeur elektrisch dicht gestuurd; hiervoor is de roldeur voorzien van een potentiaalvrij contact voor aansluiting op de brandmeldcentrale.

Optioneel kan een zelfsluitende “fail-safe” aandrijving toegepast worden op onze brandwerende roldeur. Deze zorgt ervoor dat de brandwerende roldeur ook sluit bij stroomuitval.

Contact
Geerts Garagedeuren is u graag van dienst wanneer u advies, informatie of een offerte wilt. U kunt online een vrijblijvende offerte aanvragen. Uiteraard staan wij u altijd graag te woord. U kunt ons bereiken door te bellen naar 0167 – 769008 / 06 – 24 66 48 76 of te mailen naar info@geerts-garagedeuren.nl.

contactformulier-button

Contactformulier (niet voor offerte-aanvraag)